Gezegenler / Yildizlar

Kepler-7b Gezegeni

Kepler-7b Gezegeni Hakkinda

Tam anlamı ile uzay olgusu sonsuz bir umman gibidir. Nasıl bilimin sonu yok ise uzayın da sonu yoktur. Nitekim bu alanda çalışan bilim insanları her geçen gün yeni bir keşif yapıyor. Her geçen gün insanların karşısına yeni bir gezegen çıkıyor. Onlardan bir tanesi de Kepler-7b Gezegeni olup bu yazıda da uzaya ve gezegenlere ilgi duyanlar için gezegen ile ilgili bilgiler verilecektir. Şimdi adım adım bu gezegeni daha yakından tanıyalım.

Kepler-7b Gezegeni Hakkında Temel Bilgiler

Kepler-7b Gezegeni ile ilgili adım adım şu bilgiler verilebilir. Bu gezegen ilk defa 4 Ocak 2010 tarihinde NASA’da araştırma yapan bilim insanları tarafından bulunmuştur. Kepler 7 yıldızı yörüngesindedir. Kepler misyonu ile transit olarak algılanmıştır.86.5 eğimi vardır. 0 eksantriklik vardır.  Yarı büyük ekseni 0,062 24 AB iken yörünge dönemi 4,885 525 ± 0,000 040 biçimindedir. 

Fiziksel özellikleri ise aşağıda verildiği biçimdedir:

ortalama yarıçapı1.478+0,050 -0,051] J
Yığın düzeyi0,433+0,040 -0,041 J
Ortalama yoğunluğu166+0,019 -0,020 kg m −3
Albedo0,32 ± 0,03 
Hava sıcaklık düzeyi1.540 K (1.270 °C; 2.310 °F)

Kepler-7b Gezegeni İle İlgili Diğer Bilgiler

Kepler-7b Gezegeni ile ilgili üstte bu bilgileri verdikten sonra şimdi de merak edilen diğer soruların yanıtlarını verelim. Kendi üstte belirtilen yıldızına yakın bir gezegen olup sıcak bir Jüpiter olarak adlandırılan dış gezegendir. Gezegene bu ismin verilmesinin en temel nedeni elbette Kepler uzay aracı ile keşfedilmiş olmasıdır.  Bu noktada ilk beş dış gezegenden bir tanesi olup bilim incelemeleri sonucunda 33.5 gibi kısa sürede onaylanan ender gezegenlerden bir tanesidir. Hemen bu noktada bu gezegen ile ilgili verilebilecek olan bir diğer bilgi ise.

Kepler 6 dan sonra en havalı gezegen olarak tarif edilmesidir. Beş gün gibi bir sürede kendi yıldızının etrafında döner. Kepler 7b gezegeni ile ilgili olan bir diğer temel bilgi de bu gezegenin kaba bir bulut haritası kapsamında olan ilk güneş dışı gezegen olmasıdır. Bu bilgi de son derece önemlidir. Ayrıca ebat olarak kıyaslandığında büyüklüğü Jüpiter gezegenin yarısı kadar iken sıcaklığı onun bir buçuk katı kadardır. Yani oldukça sıcak bir gezegendir. Etrafında döndüğü yıldız Güneşten çok daha büyüktür. Dünyadan bakıldığında yandan eğimli olarak görünen bir görüntüsü vardır. Gezegen ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Mevcut sıcaklığı nedeni ile yaşanması mümkün değildir. 

Başa dön tuşu